- żywienie zbiorowe – przedszkola


JADŁOSPIS  NA 20 DNI  PRZYKŁADOWE MENU  ŚNIADANIE , OBIAD , PODWIECZOREK  

ŚNIADANIE 

PONIEDZIAŁEK                                   

Ser żółty   , pomidor , chleb razowy  z masłem 1,5 kromki

WTOREK

Parówka ,  kromka pieczywa  z masłem  i ogórkiem                            

ŚRODA

Pudding ryżowy z rodzynkami    

CZWARTEK

1 kromka  pieczywa z szynką i zieloną sałatą

PIĄTEK

Jajecznica ze szczypiorkiem i 1 kromka pieczywa  z masłem i kiełkami

PONIEDZIAŁEK                                   

Szynka wieprzowa, pomidor , pieczywo   z masłem  1  kromka

WTOREK

Pieczywo razowe 1,5 kromki z twarożkiem waniliowym

ŚRODA

Pieczywo razowe 1,5 kromki , polędwica drobiowa ,sałata 

CZWARTEK

Bułeczka z pastą jajeczną z awokado i kiełkami 

PIĄTEK

Płatki miodowe z mlekiem 

 OBIAD 

PONIEDZIAŁEK      

Pomidorowa  - 125 ml                                           

Pałka  z kurczaka – 150g                                 

Sos beszamelowy  - 50g                                     

Ryż – 125g                                                           

Jarzynka – 250 ml                                                       

WTOREK

Rosół  - 250 ml                                                       

Pulpety - 60 g        

Sos  pieczeniowy - 50 g                          

Ziemniaki - 120 g  

Buraczki  z jabłkiem - 50 g                                                                    

ŚRODA

Krem z białych warzyw - 250 ml               

Kurczak  w sosie serowym - 120 g             

Kuskus - 120 g               

Surówka z ananasem - 50 g                       

CZWARTEK

Ogórkowa - 250 ml    

Filet z „Soli „ - 60 g        

Sos koperkowy - 50 g            

Ziemniaki - 120 g                  

Surówka z kiszonej kapusty - 50 g     

PIĄTEK

Kartoflanka „Wiktoriańska „ - 250 ml    

Pierogi  leniwe - 200 g        

Marchewka z jabłkiem - 50 g                                                    

PONIEDZIAŁEK

Krupnik -  250 ml                  

Spaghetti bolognese - 250 g                                                        

WTOREK

Rosół - 250 ml  

Kotlet  schabowy - 60 g     

Sos pieczeniowy - 50 g                     

Ziemniaki - 120 g                     

Jarzynka - 50 g   

ŚRODA

Pomidorowa - 250 ml          

Pierogi owocowe ze śmietaną i cukrem - 4 szt           

CZWARTEK

Krem z cukinii - 250 ml                  

Pulpeciki z indyka z warzywami - 60 g       

 Sos śródziemnomorski - 50 g      

Ryż - 120 g             

Surówkaz pomidorem i ogurkiem - 50 g                   

PIĄTEK

Barszcz  ukraiński - 250 ml                

Makaron z sosem serowo  szpinakowym - 250 g                          

PODWIECZOREK  

PONIEDZIAŁEK                                   

Banan  100g 

WTOREK

jabłko z papryką  100g

ŚRODA

budyń czekoladowy 150ml

CZWARTEK

gruszka z marchewką  100g 

PIĄTEK

pannacotta z kaszy jaglanej  150 ml                 

PONIEDZIAŁEK                                   

Gruszka  100g

WTOREK

 Banan  100g

ŚRODA

Jogurt naturalny z jabłkiem 100 g

CZWARTEK

Galaretka  z rodzynkami  100g

PIĄTEK

Jabłko z marchewką   100g