wesela


WESELA : CENA OD 15O ZŁ OD OSOBY

MENU WESELNE I:

Lampka wina musującego na powitanie

Powitanie chlebem i solą

Obiad – dwie porcje dania głównego na osobę do wyboru

z poniższych propozycji:

  • Tradycyjny rosół z makaronem
  • Medaliony ze schabu w sosie pieczeniowym
  • Eskalopki z indyka w sosie maślanym
  • Schab faszerowany pieczarkami
  • Sola w sosie ogrodowym
  •  
  • Ziemniaki z koperkiem
  • Opiekane ziemniaki
  • Zestaw surówek
  • Warzywa na parze

 

ZIMNY  BUFET  – 5 przekąsek na osobę:

  • Terrina z pstrąga
  • Wrap z omletu z wędzonym łososiem
  • Deska wędlin
  • Szparagi w szynce
  • Quacamole z czerwonym chilli na placuszkach ziemniaczanych
  • Schab po warszawsku
  • Karkówka na ostro
  • Pasztet z kaczki
  • Dwie sałatki
  • Zestaw dipów                                                    

DANIA GORĄCE W NOCY:

  • Udka faszerowane podawane z surówką i bułeczką koktajlową
  • Barszcz czysty

 

SŁODKI BUFET  – 2 porcje ciasta  na osobę:

  • Sernik z bezą
  • Biszkopt z owocami
  • Szarlotka
  • Owoce filetowane

 

Pieczywo /masło

Kawa ,herbata  bez ograniczeń

Woda mineralna niegazowana z cytryną i miętą  bez ograniczeń

 

 

 

 

Na życzenie klienta zapewniamy dodatkowo:

 

  • Pokrowiec na krzesło 5 zł
  • Pokrowiec na krzesło z ozdobną kokardą 8 zł
  • Zimne napoje bez ograniczeń; 20 zł od osoby
  • Stół wiejskich przysmaków: 15 zł od osoby
  • Deska wędzonych ryb : 20zł od osoby
  • Patery owoców morza : 30 zł od osoby
  • Fontanna czekoladowa z owocami : 15 zł od osoby
  • Pieczone prosie nadziewane kaszą ze skwarkami z dodatkiem sosu :  80zł/kg
  • Wedding Bar

Nie pobieramy opłaty korkowej za alkohol dostarczony przez klient

MENU WESELNE II:

Lampka wina musującego na powitanie

Powitanie chlebem i solą

Obiad - trzy porcje dania głównego  na osobę do wyboru

z poniższych propozycji:

  • Kremowa zupa z dyni  z grzankami
  • Medaliony ze schabu w sosie z zielonego pieprzu i porto
  • Schab faszerowany pieczarkami w sosie pieczarkowym
  • Pierś kurczaka faszerowana szpinakiem i zapiekana w sosie serowym
  • Zraziki z kurczaka w musie z podgrzybkow 
  • Grilowana karkówka 
  • Sola w sosie ogrodowym
  •  
  • Ziemniaki z koperkiem
  • Opiekane ziemniaki
  • Dziki ryż z wawrzywami
  • Mix sałat z dresingiem cytrynowym
  • Zestaw surówek
  • Warzywa na parze

 

ZIMNY  BUFET  – 5 przekąsek na osobę:

  • Terrina z pstrąga
  • Łosoś w cieście francuskim
  • Deska wedlin
  • Szparagi w szynce
  • Placuszki z cukinii z lekkim musem bazylikowym i rybą maślaną
  • Schab po warszawsku
  • Pasztet z kaczki
  • Karkówka po staropolsku z sosem żurawinowym
  • Mozaiki z indyka w maladze
  • Trzy sałatki
  • Zestaw dipów

 

 

 

DANIA GORĄCE W NOCY:

  • Płonąca szynka serwowana przez kucharza z sosem surówką i bułeczką koktajlową
  • Barszcz z pasztecikiem

 

SŁODKI BUFET  – 2 porcje ciasta  na osobę:

  • Sernik z bezą
  • Brownie z malinami
  • Tarta cytrynowa
  • Szarlotka
  • Owoce filetowane

 

Pieczywo /masło

Kawa ,herbata  bez ograniczeń

Woda mineralna niegazowana z cytryną i miętą  bez ograniczeń

Sok jabłkowy, sok pomarańczowy, cola, fanta, sprite – 1l na osobę

 

TORT ŚMIETANOWY W PREZENCIE 

POKÓJ DO DYSPOZYCJI MŁODEJ PARY 

 

Na życzenie klienta zapewniamy dodatkowo:

 

  • Pokrowiec na krzesło 5 zł
  • Pokrowiec na krzesło z ozdobną kokardą 8 zł
  • Zimne napoje bez ograniczeń; 20 zł od osoby
  • Stół wiejskich przysmaków: 15 zł od osoby
  • Deska wędzonych ryb : 20zł od osoby
  • Patery owoców morza : 30 zł od osoby
  • Fontanna czekoladowa z owocami : 15 zł od osoby
  • Pieczone prosie nadziewane kaszą ze skwarkami z dodatkiem sosu :  80zł/kg
  • Wedding Bar

Nie pobieramy opłaty korkowej za alkohol dostarczony przez klient

 

MENU WESELNE III:

Lampka wina musującego na powitanie

Powitanie chlebem i solą

Obiad -trzy porcje dania głównego  na osobę do wyboru

z poniższych propozycji:

  • Zupa cytrynowa z groszkiem ptysiowym
  • Medaliony z polędwiczki wieprzwej  w kurkach
  • Roladki śródziemnomorskie z indyka w sosie bazyliowym
  • Zrazy staropolskie
  • Pierś kurczaka faszerowana twarogiem i suszonymi pomidorami 
  • Faszerowane udka 
  • Dorsz w sosie miętowym
  •  
  • Ziemniaki z koperkiem
  • Opiekane ziemniaki
  • Kasza gryczana
  • Mix sałat  z dresingiem miętowym 
  • Bukiet surowek
  • Warzywa na parze / buraczki

 

ZIMNY BUFET – 5 przekąsek na osobę:

  • Łosoś w galarecie
  • Galantyna z pstrąga
  • Schab z kurkami w galarecie
  • Kurczak pistacjowy
  • Pasztet z cielęciny w żurawinowej galaretce
  • Terrina z kaczki z suszonymi owocami i likierem pomarańczowym
  • Karkówka faszerowana warzywami
  • Deska wędlin
  • Deski serów
  • Trzy sałatki
  • Zestaw dipów

 

 

 

DANIA GORĄCE W NOCY:

  • Indyk pieczony w całości  serwowany przez kucharza z sosem żurawinowym, surówką i bułeczką koktajlową
  • Żurek

 

SŁODKI BUFET -2 porcje ciasta na osobę:

  • Sernik z bezą,
  • Piany śliwkowiec,
  • Tarta cytrynowa
  • Szarlotka
  • Owoce filetowane

Pieczywo/masło

Kawa, herbata bez ograniczeń

Woda mineralna niegazowana z miętą i cytryną  bez ograniczeń

Sok jabłkowy, pomarańczowy, cola, fanta, sprite – 1 l na osobę

 

TORT ŚMIETANOWY W PREZENCIE 

POKÓJ DO DYSPOZYCJI MŁODEJ PARY 

 

Na życzenie klienta zapewniamy dodatkowo:

 

  • Pokrowiec na krzesło 5 zł
  • Pokrowiec na krzesło z kokardą 8 zł
  • Zimne napoje bez ograniczeń; 20 zł od osoby
  • Stół wiejskich przysmaków: 15 zł od osoby
  • Deska wędzonych ryb : 20zł od osoby
  • Patery owoców morza : 30 zł od osoby
  • Fontanna czekoladowa z owocami : 15 zł od osoby
  • Pieczone prosie nadziewane kaszą ze skwarkami z dodatkiem sosu :  80zł/kg
  • Wedding Bar
     

Nie pobieramy opłaty korkowej za alkohol dostarczony przez klient

 

MENU WESELNE IV:

Lampka wina musującego na powitanie

Przywitanie chlebem i solą

Obiad – trzy porcje dania głównego  na osobę do wyboru

z poniższych propozycji:

  • Hiszpańska zupa pomidorowa z musem serowym
  • Saltimbocca Alla Romana -cielęcina w aromacie szałwii w sosie z białego wina
  • Sandacz po kapucyńsku w sose borowikowym
  • Łosos w sosie szampańskim z winogronami 
  • Kaczka w pomarańczach (pierś)
  • Kotleciki jagnięce w sosie miętowym 
  • Wołowina po burgundzku 
  •  
  • Ziemniaki z koperkiem
  • Opiekane ziemniaki
  • Ryż z szafranem
  • Zestaw surówek 
  • Mix sałat z dressingiem musztardowo-miodowym
  • Warzywa na parze

 

ZIMNY BUFET – 5 przekąsek na osobę:

  • Galantyna z łososia
  • Deski wędzonych ryb 30 %
  • Pasztet z pstrąga po prowansalsku
  • Polędwiczki aksamitne
  • Kaczka po szlachecku z sosem śliwkowo-imbirowym
  • Kurczak z omletem z sosem orzechowym
  • Deski wędlin
  • Deski serów
  • Schab z oliwkami i kaparami
  • Trzy sałtki
  • Zestaw dipów

 

 

 

DANIA GORĄCE W NOCY:

  • Pieczona szynka z dzika  – serwowana  przez  kucharza z kaszą  , sosem i surówką
  • Zupa królewska z  migdałami

 

SŁODKI BUFET – 2 porcje ciasta na osobę:

  • Sernik " Biała Dama"
  • Tarta czekoladowa z pomarańczą,
  • Placek kaimakowy,
  • Szarlotka
  • Owoce filetowane

 

Pieczywo/masło

Kawa, herbata bez ograniczeń

Woda mineralna niegazowana z miętą i cytryną  bez ograniczeń

Sok jabłkowy, pomarańczowy, cola, fanta, sprite – 1 l na osobę

 

 

TORT ŚMIETANOWY W PREZENCIE 

POKÓJ DO DYSPOZYCJI MŁODEJ PARY 

 

Na życzenie klienta zapewniamy dodatkowo:

 

  • Pokrowiec na krzesło 5 zł
  • Pokrowiec na krzesło z kokardą 8 zł
  • Zimne napoje bez ograniczeń; 20 zł od osoby
  • Stół wiejskich przysmaków: 15 zł od osoby
  • Deska wędzonych ryb : 20zł od osoby
  • Patery owoców morza : 30 zł od osoby
  • Fontanna czekoladowa z owocami : 15 zł od osoby
  • Pieczone prosie nadziewane kaszą ze skwarkami z dodatkiem sosu :  80zł/kg
  • Wedding Bar
     

Nie pobieramy opłaty korkowej za alkohol dostarczony przez klienta